Ezek az ételek a férfiakat vonzóbbá, a nőket pedig csúnyábbá teszik

Nem vicc. Kutatók arra jutottak, hogy az elfogyasztott étel jelentős hatást gyakorol a vonzerőre.

2024. március 11., 12:19

Szerző:

A tudósok azt állítják, hogy az elfogyasztott étel létfontosságú hatással van a szervezetben lévő nemi hormonokra. A húsos, teljes angol reggeli elfogyasztása vonzóbbá teszi a férfiakat – állítják a Montpellier Egyetem kutatói. A szénhidrátban gazdag croissant és a muffin azonban csúnyává varázsolja a nőket – állítják a tudósok. 

Már két órával a húsos étel elfogyasztása után, vonzóbbá váltak a férfiak 

A tanulmány során azt találták, hogy a zsíros és fehérjében gazdag reggelik, mint például szalonna, kolbász és tojás fogyasztása után két órával nőtt a férfiak vonzereje. Ezzel szemben a finomított szénhidrátokban gazdag ételek, mint például sütemények és torták negatív hatást gyakoroltak a nőkre. Claire Berticat, a tanulmány vezető szerzője szerint ezek az eredmények rávilágítanak arra, hogy az étrend milyen mértékben befolyásolhatja az arc vonzerejét. A kutatás kiemelte persze azt is, hogy a különböző étkezési szokások okozta elhízás viszont már egyáltalán nem sexy úgy általánosságban. Hiszen elhízás esetén a férfiaknál gyakran csökkenhet a tesztoszteronszint, míg a nőknél hormontúltermelés alakulhat ki – írja a Pénzcentrum

„Eredményeink meggyőző emlékeztetőül szolgálnak az étrendi választások messzemenő hatására nemcsak az egészségre, hanem az olyan társadalmi jelentőségű tulajdonságokra is, mint az arc vonzereje” – mondta Claire Berticat, a tanulmány vezető szerzője. A keményítőtartalmú vagy cukros délutáni snackek, például a chipsek vagy a kekszek a férfiakat is vonzóbbá tehetik a glükóznövelés miatt – a nőket azonban nem. Ennek az az oka, hogy a magas vércukorszint, amelyet hiperglikémiának neveznek, öregedő hatást gyakorol a bőrre, és elnyomhatja a férfiak udvarolásához használt hormonokat – írja a Daily Mail.

A franciaországi Montpellier Egyetemen végzett vizsgálat során az egyének arcának vonzerejét mérték két órával azután, hogy különböző típusú reggeliket fogyasztottak. A szalonna, kolbász és tojás zsíros, fehérjében gazdag sütése növeli a férfiak és kisebb mértékben a nők vonzerejét.

Claire Berticat kutató elmondta: „A finomított szénhidrátok fogyasztása, akár azonnali, akár krónikus, befolyásolja az arc vonzerejét. „Különbségeket figyeltünk meg abban, hogy a férfiak és a nők hogyan reagáltak a különböző étkezésekre. „A férfiak számára a reggeli alatti energiabevitel növelése is növelte a vonzerejét.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: JAG IMAGES / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP)