Hatvanhét évesen ment neki az érettséginek a Jászai Mari-díjas színész

2020. május 18., 12:26

Szerző:

Kiolthatatlan tudásszomj munkálkodik Szegedi Dezsőben, aki szenior kora ellenére is úgy érzi: vajmi keveset tud a világról – írja a Bors.

„Mind a két gyermekem az ELTE-n végzett, tanultak és okosak, öröm velük beszélgetni. A baj csak az, hogy olykor azt sem értettem, mit mondanak, mire akarnak kilyukadni" – mesélte a lapnak a 67 éves Jászai Mari-díjas művész, aki beadta a jelentkezését a Miskolci Egyetem Társadalomtudomány karára, s utána emelt szintű érettségit tett.

Szegedi Dezső
Fotó: MTI/Vajda János

„Tisztábban szerettem volna látni ebben a nagyon zavaros világban. Ugyan 42 évvel ezelőtt már elvégeztem az iskolát, megszereztem a bizonyítványomat, de azóta rengeteg minden változott, és lépést akartam tartani a modern korral. Szóval januárban beadtam a jelentkezésemet az egyetemre, és visszaültem az iskolapadba csupa fiatal közé.

 

Mondanom sem kell, én voltam a legidősebb, úgyhogy kicsit féltem is attól, hogy röhej tárgya leszek, és kinevetnek. Szerencsére nem így lett, mindenki nagy örömmel fogadott, és csodálatos embereket ismerhettem meg, akiktől csak tanulni lehet" – mondta Szegedi, aki május 13-án írásbelizett társadalomtudományból, és most várja az eredményt.

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!