Elborzadva kelt ki magából az anya, akinek 17 éves lánya azután lett öngyilkos, hogy megerőszakolásakor viselt bugyiját kellett felmutatnia a bíróságon

2018. november 21., 14:03

Szerző:

Hatalmas felháborodást keltett Írországban annak a tárgyalásnak az esete, ahol egy 27 éves, nemi erőszakkal vádolt férfi ügyvédje azzal próbálta bizonyítani kliense ártatlanságát, hogy azzal érvelt, a megerőszakolt áldozaton, egy 17 éves lányon lévő, „kihívó” alsónemű tulajdonképpen felért a szexbe való beleegyezéssel. - Gondoljunk bele! Valóban kizárja a bizonyíték azt, hogy az áldozat vonzódott a vádlotthoz és teljesen elzárkózott a lehetőségtől, hogy együtt legyen vele? Arra kell figyelniük, hogyan volt felöltözve. Egy tanga volt rajta - idézi a The New York Times az ügyvédet, akinek védencét végül fel is mentették.

Ruth Coppinger ír parlamenti képviselő múlt kedden az ülés közepén előrántott egy tangát a zsebéből és felháborodásának adott hangot az ítélet és az ügyvéd, finoman szólva is etikátlan és minden alapot nélkülöző, áldozathibáztató indoklása miatt is.

A felháborító ítélet a nemzetközi sajtóban is visszhangot keltett és mély sebeket tépett fel egy korábbi áldozat édesanyjában is.

Linda Armstrong lánya, Lindsay 2002-ben lett öngyilkos, miután arra kényszerítették az őt érő nemi erőszak ügyében tartott tárgyaláson, hogy mutassa fel a bíróság előtt a támadás estéjén viselt bugyiját.

A két esetben sok a közös vonás. Az akkor szintén 17 éves skót Lindsay  egy 15 éves fiú erőszakolta meg egy a házukhoz közeli parkban. A tárgyaláson felszólították, hogy mutassa fel az általa az erőszak estéjén viselt alsóneműt, ami egy tanga volt „Kis ördög” felirattal, amit fel is kellett hangosan olvasnia. Az erőszaktevőt végül elítélték, ám Lindsay nem tudta túltenni magát a történteken, szüleinek azt mondta, úgy érezte, a bíróságon újra megerőszakolták. Pár nappal később anyja talált rá holtan az ágyában.

- Nem gondoltam volna, hogy a lányom esete után újra előfordulhat ilyesmi. Lindsaynek háromszor is fel kellett mutatnia az alsóneműjét, és bár a mostani áldozatnak nem kellett, maga az érvelés is borzasztóan megalázó - mondta Lindsay édesanyja a Telegraphnak.

(Az áldozathibáztatással és annak súlyos következményeivel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen. Ezt ide kattintva olvashatják el.)

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!