Idén már biztosan nem mehetnek külföldiek Balira

A külföldiek hiánya miatt a sziget elesett a bevételének 80 százalékától.

2020. augusztus 25., 12:31

Szerző:

Wayan Koster, a sziget kormányzója jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt nem nyílnak meg Bali határai a külföldi turisták előtt. Korábban még úgy volt, hogy a következő hónapokban újra lehet majd menni nyaralni a népszerű szigetre – írja a BBC.

Állatmentés Indonéziában Állatmentés Balin
Fotó: Made Nagi

A mostani bejelentés aggodalmat váltott ki az erősen turisztikából élő szigeten, ugyanis a bevételeik 80 százaléka turizmusból származik. Évente több millió külföldi utazik ide a tengerpartok, természet és a kultúra miatt.

Azért, hogy ezt a problémát megoldják a szigeten a belföldi turizmussal próbálják kompenzálni a kiesett bevételt. Ezért korábban megnyitották a strandokat és templomokat. Azonban a szállodák és az éttermek küzdenek a túlélésükért, sok alkalmazott visszatért a falujába, hogy ott keressen magának munkát, amiből meg tud élni.

Wayan Koster a sziget kormányzója arról nem beszélt, hogy pontosan mikor lehet újra Balira utazni, viszont azt elmondta, hogy a nyitásnak óvatosnak és körültekintőnek kell majd lennie, ugyanis ha ez nem sikerül, az a sziget hírnevébe is kerülhet.

Balin egyébként hétfőig 4576 beteget regisztráltak és 52 ember halt bele eddig a koronavírus-fertőzésbe.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!