A magyar nők a leglustább háziasszonyok az egész kontinensen

2018. október 26., 12:08

Szerző:

Az EU-ban átlagosan a nők 79 százaléka főz és/vagy csinál valamilyen házimunkát napi szinten. Ezzel szemben a férfiaknak csupán 34 százaléka teszi ugyanezt – írja az Eurostat friss jelentésére hivatkozva a Pénzcentrum.

A nők és férfiak között a legkisebb különbség Svédországban van, ott ugyanis míg a nők 74, addig a férfiak 56 százaléka főz és/vagy végez valamilyen házimunkát napi szinten.

Ezzel szemben Görögországban a görög férfiak mindössze 16 százaléka végez napi szinten házimunkát szemben a nők bődületes, 85 százalékos részarányával.

De van olyan ország, ahol még a görög férfiaknál is kevésbé veszi ki az otthoni tevékenységből a részét az „erősebbik" nem, ez pedig Magyarország (Bulgária és Horvátország mellett).

Hazánkban ugyanis csupán a férfiak 14 százaléka főz és/vagy végez valamilyen házimunkát napi szinten, a magyar nőknek pedig csupán 56 százaléka. Ezzel az adattal viszont az abszolút utolsók vagyunk az Unióban. 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!