23 macskát és 2 kutyát éheztetett lakótelepi lakásában egy asszony meg a lánya

2018. október 16., 14:15

Szerző:

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt. Anya és lánya a Kazinczy lakótelepen laknak és két lakásban összesen 23 macskát és két kutyát tartottak.

Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták megfelelően. Orvosi ellátásukról, a lakások tisztán tartásáról nem gondoskodtak, emiatt a lépcsőházban is bűz terjengett. A 76 éves nő és 54 éves lánya egy másik, közeli társasházban laktak és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz.

Az asszonyok takaros rezidenciája
Fotó: police.hu

A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az egyik szomszéd bejelentése után, 2017. november 13-án az összes állatot lefoglalta és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt betegedtek meg, szenvedtek – írja a police.hu.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!