Kilenc éves a magyar csodacég, százmillió felhasználó, 3,5 milliárd letöltés, új iroda San Franciscóban

2018. április 26., 16:45

Szerző:

Elérte százmilliomodik felhasználóját a Prezi, a Magyarországról világhódító útra indult prezentációs szoftver. A cég mindezt a kilencedik születésnapján jelentette be, ahogyan azt is, hogy az amerikai növekedés eredményeként új, önálló irodáházba költöznek San Franciscóban és új CFO segíti a cég további növekedését.

A prezi.com oldal 2009. áprilisában indult el, az elmúlt kilenc évben pedig 100 millió felhasználó regisztrálta magát az oldalon, az ott készült előadásokat pedig eddig 3,5 milliárdszor nézték meg.

A Prezi San Francisco-i új irodájának munkatársai
Fotó: prezi.com

A 2009-ben alapított cégnek 100 millió felhasználója van a világ 190 országából, akik eddig 360 millió

A Prezi San Francisco-i új irodájában közösségi terek is vannak
Fotó: prezi.com

nyilvános prezit hoztak létre. A Prezi alapvető koncepciója a zoomolás volt, amely lehetővé tette, hogy lineráisan elmesélt történetek helyett, a térben lehessen előadást tartani felfedve ezzel a dolgok közötti összefüggéseket is. A Prezi prezentációs szoftvere segít az előadóknak, hogy intenzívebb kapcsolatot építsenek fel a közönségükkel. Az előadások alapja egy interaktív vászon, ami segíti párbeszédek és a közös gondolkodás kialakulását, aminek köszönhetően az előadások élvezetesebbek, meggyőzőbbek és emlékezetesek maradnak. 

A Prezi legújabb terméke, a Prezi Next a prezentáció minden életszakaszában segít az előadóknak: vizuálisan izgalmas előadásokat tudnak készíteni vele; prezentáláskor természetes, beszélgetéseket inspiráló előadásokat tesz lehetővé, míg az elküldött prezentáció a beépített analitikának köszönhetően segít megérteni az előadóknak, hogy a prezentáció melyik része volt leginkább hasznos a közönségnek. Az egy évvel ezelőtt megjelent Prezi Next pedig már párbeszéd alapú előadásokat tesz lehetővé.

A 100 millió felhasználó elérésével egyidőben a Prezi új amerikai irodát is nyit. Az új székházat az a Gensler nevű cég tervezte, amelyik a Facebook és az Instagram San Francisco-i irodáját is építette.

A Prezinek – az első lakásirodáját leszámítva, amikor Árvai Péter nappalijában dolgoztak a cégalapítók – a mostani az ötödik irodája San Franciscóban. Eddig azonban más cégekkel közösen béreltek egyre nagyobb és nagyobb tereket egy-egy épületen belül.

„A Prezi nagyot nőtt az elmúlt években mind a felhasználói mind a munkavállalói számát tekintve” – mondta Árvai Péter, a Prezi társ-alapítója és vezérigazgatója. „De változás van a menedzsmentben is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy új pénzügyi igazgató (CFO) érkezett a Prezihez. Narayan Menon olyan cégeknél szerzett tapasztalatot pénzügyi stratégia megtervezésében és végrehajtásában, mint a Microsoft, a Cisco vagy a Skype. Tudása nagy segítség lesz abban, hogy elérjük a következő szintet a növekedésben” – tette hozzá.

Narayan Menonnak, aki mostantól a San Franciscoból felügyeli a Prezi pénzügyeit több mint 20 éves tapasztalata van Fortune 50 illetve SaaS cégek vezetésében.