A TikToktól és a Youtube-tól kér információt az EU

Az EU kiskorúak védelmével kapcsolatos információkérést küldött a TikToknak és a YouTube-nak.

2023. november 9., 16:24

Szerző:

Az Európai Bizottság csütörtökön információkérésre vonatkozó megkeresését küldött a két vállalatnak, felkérve a vállalatokat, hogy adjanak tájékoztatást milyen intézkedéseket hoztak a kiskorúak védelme érdekében, különös tekintettel az mentális és fizikai egészséget érintő kockázatokra.

A videómegosztó platformoknak november 30-ig kell a kiskorúak védelmére vonatkozó információkat a bizottság rendelkezésére bocsátaniuk. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért.

Amennyiben a TikTok és a Youtube nem válaszol időben a megkeresésre, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben, a határidőre történő válaszadás elmulasztása időszakos bírság kiszabását vonhatja maga után – hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

(Kiemelt képünkön: egy tinédzser a Tik Tok kínai közösségi hálózat logójával ellátott okostelefont mutat. Fotó: LOIC VENANCE / AFP)

A múlt heti lenyűgöző légköri fényjáték csak a bemelegítés volt, a csillagászok és a naptevékenységgel, űridőjárással foglalkozó szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy hamarosan még ennél is látványosabb éjszakákra lehet számítani. A sarki fény újra beszínezi az égboltot.