Tartalékosan is elhozott egy pontot a Ferencváros

Több kulcsemberét nélkülözve is pontot szerzett a Ferencváros Belgiumban, így jelenleg a második helyen áll a csoportban.

2023. október 26., 23:22

Szerző:

Tartalékosan lépett pályára a Ferencváros a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában, de így is pontot tudott szerezni a belga Genk otthonában.

Továbbra is veretlen a Ferencváros

A magyar együttes az olasz Fiorentina elleni idegenbeli döntetlen (2-2) és a szerb Cukaricki elleni hazai győzelem (3-1) után a Belgiumban elért gólnélküli döntetlennel továbbra is veretlen a csoportkörben.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina Firenzében kiütötte a Cukarickit, így jelen pillanatban az olasz sztárcsapat, a magyar bajnok és a belga együttes azonos pontszámmal áll. Ez azt is jelenti, hogy a csoportmérkőzések első fele után a három vereséggel álló szerb csapatnak már csak matematikai esélye van a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére.

Konferencia-liga, F-csoport, 3. forduló:

Genk (belga)–Ferencváros 0-0
Fiorentina (olasz)–Cukaricki (szerb) 6-0 (3-0)

A csoport állása:

1. Fiorentina 5 pont (10-4), 2. Ferencváros 5 (5-3), 3. Genk 5 (4-2), 4. Cukaricki 0.

(Képünkön a ferencvárosi Mohammad Abu Fani (aranyszínű mezben), valamint Joseph Paintsil és Bilal El Khannous, a belga csapat játékosai a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk–Ferencváros mérkőzésen a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.