Darts vb: Rob Cross parádézott

Már nincs könnyű mérkőzés a Professional Darts Corporation világbajnokságán. A londoni Alexandra Palace színpadán szombat délután folytatódott a nagyüzem, hogy aztán a szilveszteri pihenőt követően már a legjobb nyolc játékos folytathassa a küzdelmet a világbajnoki címért.

2023. december 30., 17:33

Szerző:

Nem mondhatjuk, hogy a mindössze második világbajnokságán szereplő Scott Williams nagyon rágörcsölt volna az ausztrál Damon Heta elleni mérkőzésére. Az ausztrálnak viszont ezúttal nem sikerült hoznia a rá jellemző lazaságot, így – bár a szetteken belül azért szorosabb eredményeket láthattunk (az angol szemszögéből: 3-2, 1-3, 3-2, 3-1, 3-2) – Williams győzelme meglehetősen fölényesre sikeredett.

A következő mérkőzés egészen váratlan módon kezdődött, Daryl Gurney úgy játszott az első két szettben, mint akinek talán még bejglit enni is nagyobb kedve van így karácsony után, mint dartsot játszani. Ez meg is bosszulta magát, Dave Chisnall egyaránt döntő legben nyerte az első két szettet, de a második szünet után az északír összeszedte magát, és egy 3-2-es, majd egy nullára nyert szettel egyenlített. Ma azonban ennyire futotta tőle, Chizzy már csak egy leget engedélyezett neki, és pályafutása során negyedszer jutott a PDC-vb negyeddöntőjébe (egyszer döntőt játszott a BDO-nál is). Az eddigi három alkalomból kétszer a legjobb nyolc között, egyszer pedig az elődöntőben kapott ki – mindháromszor Gary Andersontól, akivel idén legfeljebb a döntőben futhat össze, mert másik ágra fújta őket a kiemelés szele.

A délután utolsó összecsapásán Rob Cross és Jonny Clayton szórakoztatták a nagyérdeműt. Cross talán 2018 óta nem játszott ilyen formában (akkor szerezte eddigi egyetlen világbajnoki címét), a walesi pedig érezhetően fáradt volt az egész torna alatt. Most sem mutatott más képet a játék – Cross szenzációs volt, parádés játékával jelezte, hogy komolyan számolni kell vele a végső győzelemre esélyes játékosok között, Clayton pedig rápihenhet kicsit a következő szezonra.

Este a három utolsó nyolcaddöntővel folytatódik a világbajnokság, kialakul majd a legjobb nyolc mezőnye, a versenyben maradó játékosok pedig már 2024-ben folytatják a harcot az év legelső világbajnoki címéért, mindjárt január elsején.

PDC darts világbajnokság, 4. forduló:

Scott Williams (angol)–Damon Heta (ausztrál, 10. kiemelt) 4-1
Daryl Gurney (északír, 27.)–Dave Chisnall (angol, 11.) 2-4
Rob Cross (angol, 8.)–Jonny Clayton (walesi, 9.) 4-0

(Képünkön Rob Cross úton a színpad felé a 2022-es Európa-bajnokságon. Fotó: David Inderlied/dpa via AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.