Baranyi Krisztina megvonná az FTC 70 milliós támogatását, a pénzzel a szegény ferencvárosi gyerekek sportolását segítené

2019. november 19., 13:38

Szerző:

Baranyi Krisztina, Ferencváros új polgármestere volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A beszélgetésből kiderül, hogy Baranyi újra elkezdett futballmeccsekre járni, elvarázsolta őt a ferencvárosi stadion hangulata. A játék már kevésbé – tette hozzá.

A polgármester az interjúban beszélt arról, hogy az önkormányzat mennyi pénzt adott eddig a Ferencvárosnak. A klub közvetlenül 50 millió forintot, de a sportpályázati pénzek 20 millióját is a klubnak utalták át „lényegében szabad felhasználásra”. Baranyi Krisztina szerint ezzel a gyakorlattal szakítani szeretnének. Sokkal inkább

olyan szegény ferencvárosi gyerekek sportolását segítenék, „akiknek gondot jelent kifizetni a tagdíjat vagy megvenni a sportfelszereléseket”.

 

Baranyi Krisztina beszélt két kerületi nagyberuházásról is. A Népligetbe tervezett multifunkciós kézilabda-csarnokot támogatja, szerinte erre egész Budapestnek szüksége van, a dél-pesti atlétikai stadionról viszont azt mondta, „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet aztán szinte senki sem látogat majd a világverseny után, legfeljebb azok, akik használják.” 

Az előző ferencvárosi polgármester, a fideszes Bácskai János az FTC elnökségének tagja volt, de őt még nem keresték meg Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató vezette klub a lehetőséggel – mondta el Baranyi Krisztina ugyancsak a műsorban.

(A hvg.hu nyomán)