Videó: a Ferihegyi úti brutális baleset helyszínéről, a rendőrség hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot

A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. Az autóban nepáli állampolgárok ültek, akik a baleset helyszínéről elhajtottak. A rendőrség hajtóvadászatot indított.

2024. április 19., 12:18

Szerző:

A 168.hu is beszámolt arról, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt, melynek kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

A körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki – írja a 24.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben, amely 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen gépkocsit vezető férfi és utasa is meghalt.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, az okozó és utasai után hajtóvadászatot indítottak.

A baleset miatt körülbelül kétszáz méteren keresztül törmelék, olaj, egyéb folyadék jutott a gyorsforgalmi útra, a szalagkorlátból is megsérült egy száz méteres darab. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videón rögzítette a mentést:

A rendőrség közölte, hogy hajtóvadászat folyik a két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozója után. A szerencsétlenség tegnap este tíz óra körül történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. A police.hu oldalon megtekinthetők az elfogatóparanccsal keresett személyek arcképei is.

(Kiemelt képünk: a mentés és a baleset helyszíne. Képernyőfotó az FKI által közzétett videóból)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.