Letartóztatták a XV. kerületi gyermekotthon gyermekfelügyelőjét, mert szexre kényszerítette a rábízott gyereket

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztatásba került egy férfi, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált.

2024. április 23., 19:21

Szerző:

A 2023. évben indult nyomozásban megállapítható megalapozott gyanú lényege szerint egy férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Ezen túl a férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a sértett bódult állapotát. A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit és szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján mind a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye.

A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

A nyomozás tárgyát képező bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ez lehet az az ügy, amire Magyar Péter felhívta a figyelmet

A 24.hu értesülései szerint a férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az intézményben, és egy 14 éves fiút meg egy 14 éves lányt zaklatott.

A lap úgy tudja, hogy ez volt az az ügy, amire Magyar Péter hívta fel a figyelmet három héttel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésében, és az érintett dolgozót azóta ki is rúgták a gyermekotthonból.

Magyar a korábbi bejegyzésében azt írta, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tavaly decemberben közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban tervezett szökést, az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azt kérte, hogy a kiskorú lány szexuális kapcsolatot létesítsen vele. A szexuális cselekményre sor került, a szökésre nem.

Az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége utólag értesült az esetről, az otthon vezetője meghallgatta a gyermeket, aki a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: sabella Quintana via Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.