Szorul a hurok Trump nyaka körül, bár tagadta, fotó bizonyítja, hogy ismerte a nőt, aki zaklatással vádolja

2017. december 13., 15:12

Szerző:

Az Egyesült Államok elnöke ellen számos szexuális zaklatási vád látott napvilágot, és szinte mindegyikre ugyanaz volt Donald Trump reakciója. Nem történt ilyesmi, nem ismeri a nőt.

Ezt mondta a People magazin egykori munkatársára, Natasha Stoynoffra is, aki viszont erre egy közös képet is eljuttatott egykori munkahelyére, amin az akkor még „csak” milliárdos üzletemberrel látható. A felvétel azon a napon készült, amikor a nő szerint Trump nekinyomta a falnak, és erőszakkal megcsókolta.

Az elnök Twitteren számtalanszor kiakadt a vádakra, a Demokrata Pártot ostorozva, hogy mivel nem sikerült bizonyítékot találniuk arra, hogy az oroszok segítették a hatalomra jutásban, most kitalált történetekkel állnak elő olyan nőkkel, akiket nem is ismer.

A bejegyzést az után tette közzé, hogy már öt nő állt ki (egyikük perre is próbálja vinni ügyét) és mondta el, hogy zaklatta őket. A nők azt követelik, indítson a kongresszus etikai vizsgálatot a jelenlegi elnökkel szemben.

Hárman közülük az NBC-n, Megyn Kelly Today című műsorában is szerepeltek. Samantha Holvey, egykori Miss USA-versenyző, Jessica Leeds, egy New York-i nő, akit Trump egy repülőn fogdosott, és Rachel Crooks, akit a Trump Towerben csókolt meg erőszakkal. Volt köztük olyan, aki már korábban is beszélt az incidensről, de, mint mondta, senki sem vette komolyan, senkit nem érdekel. – Akkor itt a második kör. Most más a környezet, próbáljuk meg újra.

A Fehér Ház hazugságnak minősítette az újabb vádakat is, amelyek mögött szerintük egyértelműen politikai indíttatás áll.

Még korábban írtunk arról, hogy a jelenlegi elnököt bíróság elé próbálja citálni egykori műsorának szereplője. Summer Zervos a 2007-es The Apprentice nevű amerikai tehetségkutatóban szerepelt, amikor állítása szerint Donald Trump megfogta a mellét, többször szájon csókolta, és hozzádörgölte nemi szervét.

Az amerikai elnök a vádakat „röhejesnek, száz százalékban hamisnak és egyenesen hazugságnak” nevezte. Zervos ez után úgy döntött, bepereli Trumpot rágalmazásért. Kedden a nő és ügyvédje meg is jelent a bíróságon. A tárgyalás első szakaszának célja az, hogy eldöntse, joga van-e Zervosnak beperelni egy hivatalban lévő elnököt.

Ennek nem kis tétje van, tekintve – emlékeztet a The Cut –, hogy Trump úgy foglalta el pozícióját, hogy 75 polgári peres kereset volt benyújtva ellene. Ha Zervos sikerrel jár, és perelhet, akkor valószínűleg sokan követni fogják.

Az elnök ügyvédje, Marc Kasowitz megpróbálja ellehetetleníteni az ügyet. Nemcsak a fentiekre hivatkozott, azaz hogy regnáló elnök ellen nem lehet pert indítani, hanem arra is, hogy Trumpnak nincs ideje bíróságra járni, hiszen 0–24-ben elérhetőnek kell lennie.

A nő ügyvédje, Mariann Wang ezt hárította azzal, hogy „bár tudomásul veszik, hogy az elnöknek 24 órás a munkaideje, azt is tudják, hogy egy emberről beszélünk, aki nem fog 24 órán át dolgozni. – Biztosíthatjuk az elnök urat, hogy nagyon szívesen elmegyünk oda, ahol éppen golfozik, hogy két játék között tárgyaljuk az ügyet.”

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.