Terrorcselekmény történt egy manhattani metróállomáson

2017. december 11., 14:26

Szerző:

Egy embert őrizetbe vettek azután, hogy helyi idő szerint hétfő reggel egy robbanószerkezetet – valószínűleg egy csőbombát – detonáltak New Yorkban a manhattani Port Authority buszpályaudvar és metróállomás mellett – írja az NBC News. A rendőrség megnevezte az elkövetőt, mint a 27 éves Akayed Ullah-t. A város polgármestere, Bill de Blasio azt mondta, terrorcselekményről van szó - írja a CNN.

A pokolgépet a West 42th Street és az Eighth Avenue sarkán robbantották fel. Utána több környékbeli metróállomást is evakuáltak, a rendőrség és a mentők hatalmas erőkkel vonult ki a helyszínre, a Times Square és a Port Authority metróállomáson jelenleg egyetlen szerelvény sem áll meg.

Pokolgép robbant New Yorkban
Fotó: Twitter

Úgy tudni, hogy a detonációban négyen sérültek meg, köztük a merénylő. Egy másik pokolgép is volt nála, rendőrségi források szerint „vezetékek lógtak ki belőle”, amikor elfogták. Egy szemtanú, Francisco Ramirez a CNN-nek azt mondta, két robbanást hallott gyors egymásutánban. Szövetségi forrásaira hivatkozva a hírtelevízió azt írja, hogy a merénylőnek valószínűleg véletlenül sikerült felrobbantania a szerkezetet. 

A New York-i tűzoltósághoz helyi idő szerint 7 óra 19 perckor – magyar idő szerint 13 óra 19 perckor – futott be a segélyhívás.

A Port Authority a legnagyobb buszpályaudvar az Egyesült Államokban. Hétköznapokon átlag 230 ezer ember fordul meg rajta.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.