Osztrák ügyészek vizsgálják az Eximbank-vezér halálának körülményeit

2018. január 9., 14:11

Szerző:

A salzburgi ügyészség vizsgálja Urbán Zoltán Eximbank-vezér halálának körülményeit – nyilatkozta az Átlátszónak a hivatal szóvivője, aki 3-4 héten belülre ígért eredményt.

A boncolás szerint szívroham végzett a bankárral, s bár egy sípályán vesztette életét, a hatóságok jelen tudása szerint nem történt síbaleset. Ismerői szerint a bankárt az utóbbi időben munkahelyi stressz nyomasztotta, különösen miután Magyarország elbukta vitáját az Eurostattal szemben.

Mint mi is megírtuk, december legvégén síelők találták eszméletlenül Urbán Zoltánt az Achet Jet nevű sífelvonónál az ausztriai Az ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. síparadicsomban. Flachau a Salzburg-Villach autópálya mellett van Nyugat-Ausztriában.

Urbán Zoltán 57 éves volt.

Barbara Fischer, a salzburgi ügyészség szóvivője az Átlátszónak elmondta: még nem zárták le a haláleset vizsgálatát, pár hét múlva várható eredmény. Hangsúlyozta, hogy rutineljárásról van szó, amit minden rendkívüli halálesetnél elvégeznek.

Egyelőre annyit lehet tudni , hogy a bankár szívrohamot kapott, ezért vesztette életét. A megtalálása után pár percen belül kiérkezett orvos csapat megpróbálta újra éleszteni, de erőfeszítéseik nem vezettek eredményre – emlékeztet a tényfeltáró portál, amely részletesen ismerteti az kormányközeli üzletemberek házipénztaraként működő bank ügyleteit és történetét.