Sípályára zúdult és maga alá temetett néhány embert egy lavina Oroszországban

2021. január 18., 14:15

Szerző:

Lavina zúdult egy sípályára a hegyekből az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaságban, a hó a helyi hatóságok szerint 4-12 embert temethetett maga alá.

 

A baleset Dumbaj település közelében, a Mussza-Acsitara hegyen történt. Sajtójelentések szerint a hó betemetett két, síkölcsönzőként használt vasúti kocsit, egy büfében pedig anyagi károk keletkeztek. A TASZSZ hírügynökség saját informátorára hivatkozva azt közölte, hogy az incidens oka mesterségesen előidézett lavina lehetett.

Néhány nappal ezelőtt, január 9-én is lavina zúdult egy orosz sípályára, akkor három ember, két felnőtt és egy gyermek vesztette életét, miután a hótömeg maga alá temette őket a Norilszktól 25 km-re található Talnakh-ban. 

 

(MTI)

 

 

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.