Lemészárolták az impozáns hímoroszlánt, aztán csókolóztak a teteme felett

2019. július 15., 13:25

Szerző:

Alighanem előkelő helyen fog végezni 2019 legvisszataszítóbb fényképeinek a listáján az a felvétel, amelyen egy kanadai pár csókot vált egy elejtett hímoroszlán teteme felett. A Dél-Afrikában kilőtt nagyragadozóról és a csókról a  Legelela Safaris nevű cég osztotta meg a képet a Facebook-oldalán, és valószínűleg a felháborodás az oka, hogy most már nem elérhető. 

A Legelela Safaris főleg brit turistáknak szervez trófeavadászatokat, amelyeken az árlista szerint zsiráfot például háromezer, foltos hiénát kétezer, méhészborzot dollárért lehet kilőni, az oroszlán-, az elefánt- és a kafferbivaly-vadászat áráért telefonálni kell. Jellemzően olyan, fogságban született állatokról van szó, amelyeket kifejezetten trófeavadászat céljára neveltek fel, és egy elkerített területen tartják, amíg meg nem érkezik a vadász. Annyira kínos, az egész, hogy a brit bulvársajtó fenntartás nélkül hülyézi le azokat, akik trófeavadászatokon vesznek részt, a Daily Mirror még kampányt is indított trófeavadászatok betiltásáért.

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.