New York állam beperli Harvey Weinstein cégét

2018. február 12., 11:04

Szerző:

A New York-i ügyészség beperelte a szexuális zaklatással vádolt producer tulajdonában lévő Weinstein Companyt, mivel a cég nem védte meg dolgozóit Harvey Weinstein visszaéléseitől – írja a BBC.

A neves producer ellen több tucat szexuális bántalmazással és erőszakkal kapcsolatos ügy van folyamatban. A legújabb, állami vádirat szerint a férfi nem csak zaklatta a női dolgozókat, de több alkalmazottat is megfenyegetett, hogy megöli őket.

Weinstein ügyvédje a hírrel kapcsolatban azt mondta, hogy egy fair nyomozás majd bebizonyítja, hogy a vádak többségének nincsen semmilyen alapja.

New York állam főügyésze Eric Schneiderman elmondta, hogy a per a Weinstein Company, Havey Weinstein és testvére Robert ellen szól. Utóbbi ellen a vád az, hogy nem védte meg a cég dolgozóit testvére zaklatásától.

A Harvey Weinstein elleni vádak között szerepelnek:

  • verbális fenyegetések,
  • nők alkalmazása abból a célból, hogy kísérjék Weinsteint különböző rendezvényekre,
  • szexuális szolgáltatások követelése előléptetésért cserébe,
  • a sofőrök feladata volt, hogy az autóban mindig legyen óvszer és merevedési zavar elleni injekció,
  • az asszisztensek egyik feladata volt, hogy szerezzenek és írjanak be időpontra szexuális aktusokra nőket.

A Weinstein-cég a csőd szélén áll, éppen ezért több vevővel is tárgyaltak az eladásról. A per miatt azonban ezeket a tárgyalásokat egyelőre kénytelenek jegelni.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.