Megtervezte családja kiirtását a nagypapa – feleségével, lányával és négy unokájával is végzett

2018. május 14., 09:11

Szerző:

Feleségét, lányát és négy autista unokáját gyilkolta meg a 61 éves Peter Miles, majd magával is végzett. Holttestüket múlt héten találták meg az ausztráliai Osmingtonban. Miles maga telefonált a rendőrségre, mielőtt maga ellen fordította volna fegyverét.

A gyerekek édesapja, a férfi lányának férje, Aaron Cockman tegnap nyilatkozott a sajtónak és elmondta, nem hiszi, hogy Miles hirtelen felindulásból követte el tettét. Úgy véli, a családfő már egy ideje tervezhette, hogy végez a két nővel és a gyerekekkel.

Katrina és négy gyermeke
Fotó: Facebook

A rendőrség a helyszínre érkezve Peter Miller holttestére a házon kívül, Cynda Millerére a házukban, Katrináéra és a 13,12,10 és 8 éves gyerekekre pedig a saját lakrészükben bukkant rá.

Cockman már nem élt a családdal a gyilkosság idején, és azt mondja, nem mérges Milesra, hanem végtelenül szomorú. – Ha nem lett volna Peter, nem lett volna a feleségem, Katrina és a gyermekeik sem. Szóval az elkövető nem egy idegen, aki elvette őket tőlem. Neki köszönhetően kaptam meg, majd vesztettem el őket – mondta a gyászló apa a sajtónak.

Cockman azt mondja, némi vigaszt nyújt neki, hogy a gyerekekkel álmukban végzett nagyapjuk, így valószínűleg nem éreztek fájdalmat. Azt is hozzátette, hogy mérges volt a családra, főként volt anyósára és apósára, amiért hosszas gyermekláthatási huzavonába kezdtek vele, és amiért fél éven át nem lehetett a gyerekeivel.

Cockman azt is tudni véli, mi vezetett odáig, hogy a köztiszteletben álló nagypapa teljesen kikészüljön. Egyik gyermeke, Katrina testvére 10 évvel ezelőtt öngyilkos lett. Másik gyermeke veseátültetésre vár, súlyos beteg. És akkor ott volt a négy unoka autizmusa, ami állítása szerint komoly kihívások elé állította a családot.