Maró anyagot dobtak a színpadra Schilling előadása után a baráti Varsóban

2017. december 6., 17:59

Szerző:

Valamilyen házi tisztítószert, az igazgató szerint savat tartalmazó flakont dobtak a színpadra Schilling Árpád egyik darabjának előadása után a nézőtérről a varsói Powszechny Színházban – írja a HVG.hu.

A színpadon a műszakiak dolgoztak éppen, három ember megsérült, ketten könnyebben, egy embert kórházba kellett szállítani kémiai mérgezés tünetei miatt. A színház vezetése feljelentést tett a rendőrségen, a tettes ismeretlen.

Fotó: Facebook/SchillingÁrpád

A Zuhanás – amit június végén mutattak be – egy lengyel családról, a képmutatásról és a fiatalok radikalizálódásáról szól. A színház ellen sokszor tüntetnek jobboldaliak – van, hogy szkinhedek vonulnak fel, máskor nénik „énekelnek” –, rendszeresek a füstbombás tüntetések, előfordul, hogy a közönséget a rendőrség biztosítja, mondta a rendező.

Schilling azt mondja, Oliver Frljic horvát rendező Átok című darabjának bemutatója után kezdődtek a tiltakozások a színház ellen, amelyben a katolikus egyházat kritizálják. Schilling Árpád szerint a támadás a színház vezetése ellen szólt, amiért kritikus darabokat állítanak színpadra.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.