Ma az a nap van, amikor Donald Trump mégis találkozna Kim Dzsongunnal

2018. május 25., 18:50

Szerző:

Donald Trump csütörtökön váratlanul lemondta június 12-re tervezett csúcstalálkozóját Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral. Az indoklás az volt, hogy az észak-koreai vezetés „borzasztó dühe és nyílt ellenségeskedése" miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést. azt is írta, hogy  mindkét fél és az egész világ érdekében most inkább ne találkozzanak. „Ön az észak-koreai nukleáris erők nagyságáról beszélt, de a mi nukleáris erőnk olyan hatalmas, hogy imádkozom Istenhez, hogy soha ne kelljen használnunk"

Trump tegnap még hozzátette, hogy reméli, egy nap mégis összehozhatják a találkozót.

 Az amerikai elnök azonban pénteken, már kora reggel azt közölte a Twitteren, hogy mégis találkoznának, folynak az egyeztetések a két ország közt, majd meglátják mi történik, még a június 12. is lehetséges, ők meg akarjuk tartani. „Bármikor, bármilyen módon" készen áll a tárgyalásokra – jelezte. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.