Kislánynak adott életet az új-zélandi miniszterelnök

2018. június 21., 09:03

Szerző:

Megszületett Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök első gyermeke - adta hírül a BBC News.

Fotó: Facebook

A 37 éves Ardern a második a választott kormányfők közül, aki gyermeket hozott a világra hivatali ideje alatt. A miniszterelnök csütörtök reggel ment be egy aucklandi kórházba, négy nappal a szülés várható időpontja után.

Hivatali teendőit helyettesére, Winston Petersre hagyta arra a hat hétre, amíg gyermekgondozási szabadságon lesz.

Ardernt októberben választották meg, januárban jelentette be, hogy párjával, Clarke Gayforddal kisbabát várnak. -Nem én vagyok az első nő, aki sokféle feladatot lát el. Nem én vagyok az első, aki dolgozik és szül, rengeteg nő tette meg ezt már előttem - mondta egy korábbi rádióinterjúban.

1990-ben Benazir Bhutto, Pakisztán miniszterelnöke adott életet kislányának, elsőként azok közül, aki választott kormányfőként szültek.

Ardern a legfiatalabb új-zélandi miniszterelnök 1856 óta.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.