Kiemelték az utolsó holttestet a Grenfell Towerből

2017. november 16., 14:15

Szerző:

Június 14-én égett le a Grenfell Tower Londonban. Kedden az utolsó két holttestet is kiemelték, ezzel 71-re emelkedett az áldozatok száma – írja a 24.hu. A tűz másnapján összesen 400 embert nyilvánítottak eltűntnek, de a lakók közül sokan nem tartózkodtak a házban, illetve voltak, akik szerencsésen ki tudtak menekülni az utcára. Több olyan család is lakott a házban, aminek minden tagja meghalt a tűzvészben. A rendőrség lezárta a keresést.

A tömeges tragédiát az okozhatta, hogy a toronyház burkolata nemhogy nem gátolta a tűz terjedését, de elő is segítette. A tűzbiztonsági vizsgálat később megállapította, hogy a külső burkolóelemek nem feleltek meg a rendőrségi teszten. A kerületi tanács ingatlankezelő cége tavaly újította fel az épület külső burkolatát. Azzal vádolják a kivitelező céget, hogy túl olcsó alapanyagokat használt, ezért történhetett a tragédia. A tanács a tragédiát követő héten 5 másik toronyházból is kiköltöztette a lakókat, olyan épületekből, ahol ugyanolyan burkolatot használtak, mint a nyáron leégett toronyháznál.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.