Rendkívüli: Katalin hercegné rákos

Katalin walesi hercegnőnél rákot diagnosztizáltak. 

2024. március 22., 19:22

Szerző:

Miután hetekig tartó találgatások folytak az egészségével kapcsolatban, Kate Middleton közleményt adott ki a nyilvánosságnak. Mindenkit sokkolt az a friss videó, melyben Katalin hercegné bejelentette, hogy rákkal küzd. Sem ő, sem a palota nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen típusú daganata van Vilmos herceg feleségének, azt viszont közölték, hogy a januári hasi műtéte után derült ki, hogy megtámadta a kór a szervezetét.

Katalin hercegné kemoterápiás kezelést kap

A BBC úgy tudja, megelőző kemoterápiás kezelést kap Katalin hercegné.  A királyi udvar péntek esti közleménye szerint a brit trónörökös, Vilmos herceg feleségénél januári műtétje után találtak rákos sejteket a szervezetében.

Katalin hercegné egy, az X közösségi oldalra feltöltött videóban számolt be a diagnózisról.

„Ez természetesen hatalmas sokként ért, és Vilmos és én mindent megtettünk, hogy ezt magánemberként feldolgozzuk és kezeljük a fiatal családunk érdekében" – mondta a királyi családfő pénteken a videóbeszédben. Katalin hercegné közölte azt is, hogy januárban valóban egy hasi műtétje volt, akkor még nem rákos elváltozás miatt. A későbbi vizsgálatok azonban valóban rákot diagnosztizáltak nála. 

A videóban, amit Windsorban vettek fel, Katalin hercegné elárulta, hogy ő és férje, Vilmos is mindent megtesznek a gyógyulásért, és hogy megőrizzék családjuk, főleg gyermekeik békéjét. „Időbe telt, mire Györgynek, Saroltának és Lajosnak mindent elmagyaráztunk, és mire megnyugtattuk őket, hogy rendbe fogok jönni” – mondta Katalin a videóban. 

Február elején Katalin hercegné apósát, III. Károly brit királyt is rákkal diagnosztizálták.

Katalin hercegné az év elején hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől. Januárban hasi műtéten esett át, azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Rengeteg konteó keringett az interneten azzal kapcsolatban, hogy miért tűnt el ennyire, ilyen sok időre.

(Kiemelt képünk: Katalin hercegné 2023 Instagram https://www.instagram.com/p/CuAbOp8NtXz/)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.