Hello, Nick vagyok, iskolai lövöldöző – mutatkozott be a floridai tömeggyilkos

2018. február 16., 14:48

Szerző:

Teljesen érthetetlen, hogy nem tett senki semmit a láthatóan mentális zavarral küzdő, későbbi floridai lövöldözővel Nikolas Cruz-szal. Sorra kerülnek elő a bizonyítékok arra, hogy ismerősei, szomszédai, sőt, még az FBI is tudta, hogy a 19 éves férfi iskolai lövöldözést szeretne végrehajtani.

– Hello, Nick vagyok, iskolai lövöldöző

mutatkozott be egyszer az egyik CNN-nek nyilatkozó ismerőse szerint.

A férfi egyik korábbi osztálytársa és szomszédja a CNN-nek azt mondta, amikor gyerekek voltak Cruz gyakran ellopta mások postaládájába dobott leveleket, kővel dobált kocsikat és szerette kínozni az állatokat. Volt egy alkalom, aminek szemtanúja is volt, akkor Cruz egy mókust kínzott és dobált kővel, Cruz ráadásul büszkélkedett is azzal, amit csinált, előfordult, hogy fegyverekkel vagy megkínzott állatokkal pózolt közösségi oldalain. Sőt, egyszer valaki fel is jelentette, amiért leírta, hogy az az álma, hogy profi iskolai lövöldöző legyen.

Így gyakorolt a kertjében a floridai lövöldöző pár hónappal az ámokfutása előtt.

Az ismerős szerint szinte minden második héten kihívták a rendőrséget a a Cruz családhoz. A CNN által megszerzett dokumentum szerint hét év alatt egészen pontosan 39 alkalommal szállt ki a rendőrség a házhoz.

 A férfi ellen korábban már vádat is emeltek, védőügyvédei pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy Cruz súlyos mentális problémákkal, depresszióval küzd, ami édesanyja tavaly novemberi halála csak fokozott. Egy megtört gyerek - így jellemezte Cruzt az egyik jogi képviselő.

Nikolas Cruz
Fotó: Coconut Creek Police/Twitter

Nem véletlen, hogy egy másik szomszéd, akit szintén aggasztott Cruz viselkedése, egyszer videóra vette, ahogy célba lő a háza kertjében 2017 októberében. A férfi szerint felesége látta, hogy a fiatal egy szál boxeralsóban két napon keresztül mást sem csinál, csak folyamatosan célba lő különböző tárgyakra.

A CNN-nek sikerült átnéznie a férfi Instagram-profiljait, mielőtt letiltották volna őket. Az egyiken szerepelt egy vészjósló bejegyzés is, amelyről egy felhasználó bejelentést is tett az FBI-nak: - Szeretnék embereket lelőni az AR-15-ösömmel. Profi iskolai lövöldöző leszek - ígérte a férfi.

Cruz egy kommentet is hagyott az alatt a hír alatt, amely egy New York-i lövöldözőről szólt, aki hét embert ölt meg és hatot megsebesített. „Sokkal jobban csináltam volna”- írta.

A férfi egy boltban dolgozott iskola mellett, de a Dollar Tree menedzsere szerint azon túl, hogy a fiú elég magának való, szégyellős furcsa és furcsa volt, mindig tisztelettudóan viselkedett. Ő semmilyen jelét nem látta rajta agressziónak.

Cruz  előzetesben marad, az ügyben nem írnak ki óvadékot. Ügyvédei most azon dolgoznak, hogy bebizonyítsák, súlyos mentális zavaroktól szenved, szeretnék kivizsgáltatni, hogy autizmus-spektrumzavara van-e. Folyamatosan őrzik, mert fennáll a veszély, hogy öngyilkos lesz. – Meg akarjuk menteni az életét – mondta az egyik ügyvéd.