Hazatérhetnek a poklok poklát megjárt rohingyák

Mianmar és Banglades aláírta az egyetértési megállapodást.

2017. november 23., 11:47

Szerző:

Egyetértési megállapodást írt alá csütörtökön Mianmar és Banglades a rohingya menekültek hazatéréséről – közölte egy magas rangú mianmari tisztségviselő a Reuters hírügynökséggel.

Fotó: Wikipédia

„Készek vagyunk minél előbb visszafogadni őket, amint Banglades eljuttatja nekünk a szükséges dokumentumokat” – mondta Mjint Kjaing, a mianmari bevándorlásügyi minisztérium közigazgatási államtitkára – írja a 24.hu.

Mianmarból több mint félmillió rohingya menekült át augusztus óta a szomszédos Bangladesbe a mianmari hadsereg véres tisztogatásai elől, a szülőhazájukban már kevesebben vannak, mint ahányan külföldön várják pokoli sorsuk jobbra fordulását. A népirtásról itt írtunk bővebben.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.