Hatalmas tornádó pusztított Németországban, óriási károkat okozott

2018. május 17., 15:14

Szerző:

Szerda este F1-es erősségű tornádó pusztított Németország nyugati részén a holland határhoz közeli településeken és óriási károkat okozott – számol be róla az Időkép.

Az országban erős zivatarok közben több régióban is érkezett bejelentés a lakosságtól tornádógyanús jelenségről. Lobberichnél a tornádó közepét sikerült videón megörökíteni:

Extrém mennyiségű csapadék, jégeső és orkán kísérte a jelenséget. Óránként több száz mm csapadék esett, a vihar a nyilvántartott skálán majdnem elérte a legerősebb fokozatot.

Viersen közelében is készült egy felvétel:

A tornádó fákat csavart ki a helyéről, járhatatlanná tett útszakaszokat, a közutakat le kellett zárni, több mint félszáz otthon megsemmisült. Hatalmas a kár.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.