Halálra marcangolt egy 35 éves családapát egy medve Kőrispatak mellett

2019. március 22., 15:40

Szerző:

Ma délben életveszélyesen megsebesített egy 35 éves férfit egy medve a Hargita megyei Kőrispatak közelében. A nagyvad az áldozat mellkasát és a felső végtagjait marcangolta össze – közölte Facebook-oldalán Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba tájékoztatása szerint a székelyudvarhelyi kórházból kiszálltak a mentősök az eszméletét vesztett férfihez, és mivel a nyakán és a fején is voltak sérülések, helikoptert hívtak az elszállításához. Borboly Csaba később frissítette bejegyzését, a férfi életét sajnos nem tudták megmenteni

Az MTI szerint az áldozat negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint ráakadtak a medve barlangjára. A férfit a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

A 35 éves apa egyedül nevelte két gyermekét – írja a Maszol.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.