Fellebbez az ügyészség, tizenöt évre a börtönbe küldenék Oscar Pistoriust

2017. november 3., 15:41

Szerző:

A dél-afrikai paralimpiai futó 2013-ban lőtte le a barátnőjét, Reeva Steenkampet a pár pretoriai házában. Első fokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt öt év büntetést szabtak ki rá. Az ügyészség ezt kevesellte, a fellebbezés után pedig a bíróság Oscar Pistoriust szándékos emberölésben találta bűnösnek, és hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség szerint azonban ez a büntetés sem elegendő, és fellebbeznek a Legfelsőbb Bírósághoz a büntetés szigorítása érdekében. Tizenöt év letöltendő büntetést kérnek – írja a BBC.

Fotó: AP/Themba Hadebe

Pistorius Valentin-napon lőtte le Steenkampet egy bezárt ajtón keresztül. Figyelmeztető lövéseket nem adott le, és négyszer nyitott tüzet, a perben pedig azzal védekezett, hogy Steenkampet tolvajnak hitte.

2012-ben a londoni olimpián ő volt az első olyan paralimpiai futó, aki nem paralimpiai számban indult.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.