Elengedték az Amerikában bababörtönbe zárt 2 éves magyar kisfiút

2018. július 9., 07:21

Szerző:

Véget értek a több mint egy hónapig tartó megpróbáltatások annak a 2 éves magyar kisfiúnak a számára, akit azért szakítottak el szüleitől, mert azok illegálisan akartak átlépni a kanadai-amerikai határon – számolt be a Blikk. Leventét először egy , szüleiktől elszakított gyerekek számára fenntartott befogadóállomásra vitták, majd nevelőszülőkhöz került.

Leventét nővére vitte el vasárnap délután.

– Hosszas szervezkedés utan végre happy end-del ért véget ez a történet, a kicsi kint van, végre testvérével, Laurával. Örülök, hogy én is segíthettem ebben – mondta Rónai Péter, Laura ügyvédje, aki a Costa Concordia luxushajó magyar károsultjait is védte. Mint mondta, most azon fog dolgozni, hogy Levente még őrizetben lévő szülein is segítsen. Az ügy akkor ér teljesen a végére, ha a szülők is újra együtt lehetnek a gyermekkel – tette hozzá.

Donald trump szigorú, azóta vissza is vont rendelet értelmében az illegálisan az Egyesült Államokba érkező bevándorló csaláűdokat szétválasztják, a gyerekek a szüleiktől külön intézménybe kerültek, ami ugyanolyan zárt volt, mint a felnőtteké. A hatalmas tiltakozás hatására ezt a gyakorlatot megszüntették, már nem szakítják szét a családokat.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.