Egy brit sebész bevallotta, hogy beleégette a monogramját két átültetett májba

2017. december 14., 09:53

Szerző:

Elképesztően bizarr történet látott napvilágot az Egyesült Királyságban. Egy birminghami kórház orvosa, Simon Bramhall a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát egy olyan ügyben, amelyet az ügyészek példa nélkülinek minősítettek – írja az ABC.

Nem tudni, miért tette, amit tett, az orvos
Fotó: Pixabay/skeeze

A férfi többek között testi sértésért felelt, amiért beleégette két betege új májába az S.B. monogramot a transzplantációs műtét közben. Bramhall egy operációknál használatos elektromos eszközt használt, amellyel az erek vérzését csillapítják.

A jelek nem károsították a szervet, és szakértők szerint mára valószínűleg el is tűntek. Egy kollégája vette észre a furcsaságot az egyik betegnél, amikor azt más okoknál fogva újra fel kellett nyitni. Az eset még 2013-ban történt. Egy évvel később az orvos felmondott a kórházban az őt elítélő etikai vizsgálat után.

Bramhall jogerős ítélete jövő januárban várható.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.