Brigitte Bardot is besokallt a #meetoo kampánytól

2018. január 18., 11:39

Szerző:

Újabb híresség adott hangot ellenérzéseinek a #meetoo kampánnyal kapcsolatban, ezúttal Brigitte Bardot szólalt fel ellene – írja a hvg.hu

A visszavonult színésznő, állatvédő aktivista a Paris Match-nak adott interjúban azt mondta, hogy ő korábban bóknak vette, ha ha megdicsérték a szépségét, vagy a fenekét, és őt soha nem zaklatta senki. Képmutatónak és nevetségesnek nevezte azokat a nőket, akik megvádolják a férfiakat. Azt állítja, hogy sok színésznő incselkedik a producerekkel egy-egy szerep reményében, hogy aztán feltűnési viszketegség vagy figyelemfelkeltés miatt elkezdje szexuális zaklatással vádolni őket.

Bardot azután szólalt meg, hogy pályatársa, Catherine Deneuve is aláírta azt a nyílt levelet, amit vagy száz ismert nő is kiadott a kampány elítéléséről. Levelük szerint hagyni kell, hogy a férfiak ostromolhassák a nőket. Deneuve azóta bocsánatot kért a megbántott áldozatoktól.

A most 83 éves Bardot 1973-ban hagyott fel a színészettel. Már az 1956-os, És Isten megteremté a nőt című filmjével szexszimbólummá vált.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.