A brit és a magyar külügyminiszter együtt futkározott a margitszigeti hóesésben

2018. március 2., 17:35

Szerző:

Boris Johnson brit külügyminiszter csütörtökön érkezett Budapestre, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a bilaterális kapcsolatokat tárgyalják meg – tájékoztat a Brit Külügyminisztérium honlapja.

A két tárcavezető Nagy-Britannia és Magyarország közös külpolitikai és kereskedelmi kérdéseit beszélte át, és egyeztettek a Brexitet követő együttműködésről is.

– Nagy-Britannia és Magyarország szoros szövetségesei és barátai egymásnak. Miután kilépünk az EU-ból, kereskedelmi együttműködésünket növeljük, és azon dolgozunk, hogy együtt megerősítsük Európa biztonságát, illetve tovább erősítsük a kapcsolatot a két ország között – nyilatkozta a brit miniszter megérkezésekor. – Szijjártó Péter külügyminiszterrel megtárgyaljuk, hogyan erősíthetjük tovább barátságunkat, illetve közös érdekeinket erős és modern szövetségünkben.

A két miniszter régóta jó kapcsolatot ápol egymással, csütörtök este Johnson Dunakeszin vacsorázott Szijjártó családjával.

Péntek reggel a tárgyalás előtt a két tárcavezető együtt futott a Margitszigeten a reggeli hóesésben, amiről Johnson erről a Twitterre fel is tett néhány képet

„Iszonyatos hóesésben futottunk ma reggel Szijjártó Péter barátommal a Duna-parton.”

A brit külügyminiszter mindig is különcnek számított, és most sem hazudtolta meg magát. Futónadrágja fölé egy teknősmintás fürdőnadrágot húzott, amely potom 185 euróba kerül.