Visszalépne-e, ha kifizetnénk a költségeit? – faggatta jobbikos az LMP-st az Origo hangfelvételén

2018. március 19., 15:43

Szerző:

A Matolcsy Ádám-féle Origo birtokába került felvétel egy pontján a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke, Farkas Gergely azt kérdezi az LMP-s képviselőjelölttől, Midi Melániától, hogy visszalépne e jelöltségtől, ha kifizetnék a pénzt, amit az  a saját  kampányára eddig elköltött. Az eset a kiskunhalasi körzetben történt. Farkas arra hivatkozva kérte a visszalépést, hogy így nagyobb esélye lenne a győzelemre. Az LMP-s jelölt az ajánlatot azzal utasította vissza, hogy ez egy

meglehetősen erős kijelentés volt.

Farkas Gergely a Facebookon reagált az Origo cikkére. „Bár eddig is sejtettem, a ma ellenem megindult lejárató kampány egyértelműen bizonyítja, hogy nagyon szoros lehet az állás jómagam és Bányai Gábor között a választókerületben. Ilyenkor szoktak ugyanis elindulni a negatív kampányok – írja a jobbikos jelölt, aki szerint nem történt más, mint hogy találkozott az LMP helyi jelöltjével, és úgy érezte, hogy egy laza, jó hangulatú beszélgetést folytat vele, ez a légkör hatotta át az egész kommunikációt.

Farkas Gergely
Fotó: Facebook/Farkas Gergely

„Mivel közös a kormányváltás célja, ezért adta magát, hogy a visszalépések is szóba kerüljenek. Ha valaki végighallgatja a beszélgetést, egyértelmű lesz számára, hogy nem ajánlottam fel a visszalépésért pénzt, ezért a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül. Nem pénzért vetettem fel a visszalépést, hanem a közös politikai cél érdekében.

A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek – közölte Farkas Gergely.