Videofelvételek bizonyítják, hogy nem adnak nyugtát a fideszes miniszteri biztos boltjában

2018. január 30., 11:33

Szerző:

Szatmáry Kristóf fideszes kereskedelempolitikus és miniszteri biztos boltjában többször nem adtak nyugtát a vásárlásokról. A 24.hu számolt be a boltról, ahol 12 próbavásárlásból 9 alkalommal nem kaptak nyugtát, a bolt alkalmazottai a nyitott kasszába tették a bevételt. A kereskedelempolitikus szerint a cikk minden állítása „szemenszedett hazugság és rágalom”. Most viszont videofelvételekkel is bizonyítják, hogy valóban többször is elmarad a nyugtaadás a boltban.

Szatmáry rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott a boltja előtt, ahol ezt mondta:

"A megfogalmazott állítások jegyzőkönyvek, dokumentumok hiányában szemenszedett rágalmak és hazugságok. Értelemszerűen feljelentést fogok tenni."

A kereskedelempolitikus ezt arra alapozza, hogy egy vásárló sem vetette a boltban jegyzőkönyvbe, hogy nem kapott nyugtát a vásárlásáról. 

„Hazugság, hogy nem kaptak blokkot. Igazolják! – szólította fel a portált a politikus.

A 24.hu ezt megtette, videofelvételekkel bizonyítják, hogy többször nem kaptak nyugtát Szatmáry boltjában, a XVI. kerületi zöldség-gyümölcs üzletben. 

Az üzletben két biztonsági kamera is található. Szatmáry jelezte, „sajnos” nem tudja nyilvánosságra hozni a felvételeket, csak akkor, ha hatósági eljárás lesz. Ehhez képest Szatmáry cégvezető és cégtulajdonos testvére Facebook-oldalára korábban háromszor is kitette az üzlet ipari kamerájának felvételét azzal a szöveggel: „örömünkre szolgál, hogy vásárlóink között tudhatjuk boltjainkban Vajda Zoltánt és a 24.hu újságíróját is.”

A hatósági eljárást pedig nehezíti az a tény, hogy a majdnem 30 éves múltra visszatekintő boltba a múlt héten első alkalommal ismeretlenek betörtek, elvitték a céges iratokat, a pénztárgépet és némi gyümölcsöt. Emiatt a politikus feljelentést tett, és azt is közölte, hogy kiszáll a családi cégből.