13 milliárd forintos adósság szakadt Vajna Tímea nyakába, a nagy részét egy éven belül ki kell fizetnie

2019. november 18., 08:14

Szerző:

Fél év alatt több mint a kétszeresére, 13 milliárd forintnak megfelelő összegre nőttek Vajna Tímea, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos és hollywoodi producer özvegyének az adósságai – írja a 24.hu.

Október közepén derült ki, hogy Vajna Tímea 123 millió dollárt (átszámítva körülbelül 37 milliárd forint) örökölt egy cégen, az AV Perfect Kft.-n keresztül a férje halála után. A Vajna-féle cégbirodalmat most karcsúsítják, három vállalatot, a City Center Development Ingatlanfejlesztő Kft.-t, a GIBS Kereskedelmi Kft.-t és a Lucky Ventures Befektetési Kft.-t is beolvasztják az AV Investments Kft.-be. Utóbbi cég fogta össze Andy Vajna magyarországi fő érdekeltségeit, így a több milliárd forint profittal működtetett kaszinókat is. 

Fotó: Merész Márton

Az AV Investments Kft.-nek az ügyvezetője a néhai kormánybiztos halála után egy üzlettárs, Samuel Russell Falconello lett, Vajna Tímea csak némi jogi huzavona után kapta meg a tisztséget. Az a beolvadás miatt készített vagyonmérlegből derül ki, hogy a cég adósságállománya 2018 vége felé még  5,5 milliárd forint volt, a június végi helyzet szerint viszont a cég átszámítva csaknem 13 milliárd forintos, 42 691 000 ezer dolláros adósságot görget maga előtt.

Szinte a teljes összeg a rövid lejáratú kötelezettség, egy éven belüli ki kell fizetni.