Újra megjelent a Fedél Nélkül népszabadságos különszáma

2017. október 19., 12:35

Szerző:

A Népszabadság tavaly októberi puccsszerű bezárása után a lap szerzőinek írásaival jelent meg a Fedél Nélkül című újság. Idén újra az utcára kerül 24 oldalon és 17 500 példányban a „népszabis” Fedél Nélkül.

A 2017-es különszám

„A lapszámot reggeltől folyamatosan veszik át az árusok, délelőttől vásárolható, péntektől pedig már biztosan ott lesz a hajléktalan árusoknál. Az otthontalanok lapja a múlt évben befogadott minket, amikor a Népszabadság bezárása után lap nélkül maradtunk, mi meg úgy döntöttünk, az idén is megpróbáljuk segíteni a hajléktalanokat. Ezért a Népszabadság emblematikus szerzőinek, fotósainak cikkeivel, képeivel az idén is jelentkezik a különkiadás, amelynek extra költségeit a Népszabadság Egyesület és az egykori lap kollektívája állta, míg az összes bevétel az árusoknál marad. Arra kérünk titeket, hogy segítsétek a hajléktalanokat azzal, hogy vásároltok a Fedél Nélkül friss számából. Hogy újra nagyon sok fogyjon el a lapból, könnyebbé tegyük az őszt a nincsteleneknek, gondoskodjunk arról is, hogy minél több emberhez jusson el a hír, hogy a Fedél Nélkül különleges számának megvásárlásával segíthet az otthontalanoknak, miközben mellékesen még a Népszabadság tavalyi lemészárlására is emlékeztethet. Vegyetek a lapból, fényképezzétek le magatokat az újsággal, töltsétek fel a képet a Facebookra, az Instagramra, használjuk a taget, amely szerint: #fedélnélkül, így sok ismerősötök értesülhet a támogatási akcióról. Keressétek az árusoknál, segítsétek a hajléktalanokat, mutassuk meg újra a szolidaritás erejét” – jelent meg az egykori szerkesztőség Facebook-oldalán

A tavalyi akciót hagyománnyá avató lapszámba írt cikket a megszüntetett napilapnak ma már a 168 Óránál dolgozó munkatársa, Ónody-Molnár Dóra, Krajczár Gyula és Tóth Ákos is.

A különszámot délelőtt háromnegyed 12-kor két rikkancs is árulta a Nyugati tér aluljárójában.