Szomorúak a gyerekek, mert ellopták a terápiás nyuszikat

Legutóbb Nyuszó Muszót nyúlta le valaki. 

2024. május 9., 11:20

Szerző:

Szomorúak a gyerekek, mert december óta ötödik alkalommal lopták el az egyik gyöngyösi gyermekfejlesztő intézmény terápiás nyulait – írja a HEOL. A tettes olyan a nyuszikat vitt le, akiket a gyerekek minden nap simogatnak, szeretgetnek, és várják őket vissza. Már a rendőrség is keresi a tettest. 

A gyerekekre sincs tekintettel a nyuszi tolvaj

A helyiek szerint a tolvaj nem először járhatott az udvaron, jól tudta, merre keresse az állatot. Hétfőn a barna színű Nyuszó Muszót lopták el, két héttel ezelőtt pedig a fehér bundájú Virágot vitte el a tolvaj – írja az NLC. A gyöngyösi központban több mint 40 kisgyereknek tartanak fejlesztőfoglalkozásokat.

Legutóbb január elején volt hasonló poszt, akkor a Fő téren ugrabugrált egyedül, valószínűleg kiugrott az rablőja kezéből. Lucifernek nem ez volt az első kalandja, korábban is vitték már el, akkor azonban az elkövetőt felismerték és sikerült visszaszerezni – írja a Gyöngyösma.

„Felháborító, hogy december óta 5 alkalommal jöttek be az udvarunkra. Elvitték a nyuszikat, akiket a gyerekeink minden nap simogatnak, szeretgetnek, várják őket. Kérjük, ha valaki találkozik a kommentben látható nyuszikkal, akiket ajándékba kaptak a gyerekek nagyon kedves szülőktől, illetve ha valaki találkozik vagy felismeri a videón látható fiatalembert, kérem, jelezzen nekünk, a rendőrségnek vagy a városrendészetnek, mindenki tud róla. Az utóbbi 5 hónapban rengeteg intézkedést tettünk, hogy ezt megelőzzük, akkor is, ha ezt nem posztoltuk” – olvasható a gyöngyösi Menthal Studio Facebook-oldalán.

(Kiemelt képünkön: a terápiás nyuszik fotó: Menthal Studio Gyermekfejlesztő Központ Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.