Szavazóköri delegáltak kerestetnek

2017. december 6., 09:11

Szerző: Bárkay Tamás

Önkéntes szavazóköri delegáltakat toboroz egy civil szervezet a 2018-as választásra. Elsősorban olyan fiatalokat és középkorúakat várnak, akiket érdekel a közpolitika, a közigazgatás, közelebbről a magyar választójogi rendszer mibenléte, működése, és arról élőben, első kézből is tapasztalatokat szeretnének szerezni, de a tapasztalt idősebbek aktivitására is számítanak – tudtuk meg az ötletadó Magyar Európai Nők Fóruma Egyesületének (MENŐK)  tagjától, Soósné Gáspár Gabriella szakjogásztól.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta, a kezdeményezéshez Tóth Zoltán választási szakértő Számoljuk Együtt a Szavazatokat! című mozgalma szolgált mintaként, amely az előző országgyűlési választás előtt próbálta hasonlóképp mozgósítani az ország sorsa iránt érdeklődő polgárokat. Tóth ebben az akcióban is szerepet kap, ő lesz az, aki a reménybeli önkénteseket felkészíti a szükséges ismeretekből.

Gáspár Gabriella elárulta: hozzávetőleg tízezer önkéntesre volna szükségük, elsősorban a kisebb vidéki városokban és a falvakban. Persze Budapesten is számítanak rájuk, hiszen van itt több olyan nagy választókerület is – például Csepel, Óbuda vagy Soroksár –, ahol ugyancsak bőven akadna hely a szavazatszámláló bizottságokban. Reményeik szerint a jelentkezők leginkább a független jelöltek delegáltjaiként működhetnének közre a voksolás jogszerű, tiszta lebonyolításában

A szervezők a MENŐK honlapján és Facebook-oldalán, továbbá a 06 (70) 670-4505-ös központi telefonszámon várják a jelentkezőket. Hamarosan pedig elindítják a www.szamoljukegyutt.hu weboldalt is, ami kizárólag ezen cél megvalósítását fogja szolgálni. Emellett bíznak a jó öreg magyar szájhagyomány hatékonyságában is.