Nemsokára kiszabadulhat Eva Rezešová

2018. július 17., 15:12

Szerző:

Szabadlábra kerülhet a szlovák milliomosnő, Eva Rezešová, aki egy részegen előidézett 2012-es autóbalesetben négy ember halálát okozta. Néhány héttel ezelőtt az ügyvédjén keresztül kérte a feltételes szabadlábra helyezését, a budapesti bíróság pedig helybenhagyta a kérelmet – írja az Origo a Nový Čas információi alapján.

A per egyik tárgyalása még 2013-ban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nő – akinek az apja, Alexander Rezes a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt – hat évvel ezelőtt az M3-as autópályán luxusterepjárójával olyan sebességgel ütközött neki egy autónak, hogy az kigyulladt, a benne ülő négy ember pedig meghalt. Kiderült, hogy Rezešová részegen ült a volán mögé.

A börtönben varrónőként dolgozott, és mivel példásan viselkedett, jó esélye van arra, hogy elhagyja a börtönt. A lap úgy tudja, még pszichológusokkal és pszichiáterekkel kell konzultálnia, ha ők rábólintanak, akkor szabadulhat.

A balesetért, 2014-ben kilenc évre ítélték. Ha kiengedik, három évig feltételesen lesz szabadlábon, vagyis ha ez idő alatt valamit elkövet, azonnal visszakerül a börtönbe.