Nem fizet járdafestési bírságot a Kétfarkú Kutya Párt

2018. július 1., 21:23

Szerző:

Nem fizeti be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt a közel 400 ezer forintos pénzbírságot, amelyet egy tönkrement járdaszakasz kifestéséért kaptak. A párt aktivistája azt mondta: panasszal éltek a rendőrségen, így mindenképp megvárják az eljárás végét. A székesfehérvári aktivisták közben már újabb 4 helyszínen tervezik kifesteni a járdát – írja az atv.hu.

„Igen láttam, és nagyon tetszett, nem tudom ki csinálta, de nagyon jó.” Így reagáltak az ATV Híradó stábjának a székesfehérvári járókelők, amikor meglátták a Kétfarkú Kutya Párt alkotását. 

A járókelőknek tetszik

Az aktivisták még áprilisban festették ki színesre ezt a tíz méteres, feltöredezett járdaszakaszt. Az akciónak két célja is van: egyszerre akarják felhívni a gyalogosok figyelmét a veszélyre, és vidámságot vinni a szürke hétköznapokba.

A rendőrség azonban bűncselekménnyel gyanúsítja az elkövetőket, amiért a kár összege több mint 50 ezer forint. A rendőrségi határozat szerint a Kétfarkú Kutya Pártnak 394 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A Kétfarkú Kutya Párt helyi aktivistája azt mondta: rengeteg lakossági megkeresés érkezik hozzájuk, hogy újabb járdaszakaszokat fessenek ki. A párt aktivistája hozzátette: valamennyi pénzük lenne, de nem tervezik kifizetni a pénzbírságot. Az eljárás ellen ugyanis panaszt nyújtottak be, és készek jogi útra terelni az ügyet.