Mutatjuk, hogyan lett egy amatőr focistából milliárdos szállodatulajdonos

Gyorsan. 

2023. augusztus 14., 13:56

Szerző:

Az állami Turisztikai Ügynökség 2020-ban 83 milliárd forintot osztott szét, azonban határidőő előtt lezárta a pályázatot és akeretösszeget négyszeresére emelte. A 24.hu bírósági úton derítette ki, hogy Guller Zoltán MTÜ-vezető egyszemélyben döntött a turisztikai támogatásokról. A pályázaton nyolcmilliárd forintot nyert a keszthelyi hotelt is üzemeltető Adventor Hotel Kft., amelyet a pályázat megnyitása előtt egy nappal alapított meg az akkor 31 éves Sáfrány Tamás.

A volt tiszakécskei amatőr labdarúgó élete első cégével úgy pályázott sikeresen 8 milliárd forintos állami támogatásra, hogy azt is igazolni tudta, hogy rendelkezésére áll a mintegy 3 milliárd forintos önerő

– írja a G7. De ezzel a történetnek nincs vége. 

A pályázat lezárása után hónapokkal, és az eredmény kihirdetése előtt néhány nappal az Adventorban 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Themis Magántőkealap, amely a leginkább Szijjártó Péter jachtoztatásáról ismertté vált Szíjj László érdekeltségébe tartozik. 

Sáfrány le is nyiltkozta hogy „ott kezdődött a turisztikai karrierje”, amikor munkája révén „folyamatosan kapcsolatban volt” Szíjj Lászlóval, ugyanis az egyetem elvégzése után a Duna Aszfaltnál dolgozott számviteli ügyintézőként. Szíjj ennek a kapcsolatnak köszönhetően kérte fel Sáfrányt a „cégcsoportja induló szálloda üzletága élére”.

Az Adventor jelenleg három szállodát üzemeltet. A most átadott, 128 szobás, 4 milliárd forintos állami támogatással épült keszthelyi Sirius mellett a részben 2-2 milliárdos állami támogatásból felújított soproni Fagus Hotelt és a bükkfürdői Greenfield Hotelt. A Sáfrányék szállodája mellett álló ikonikus keszthelyi hotel, a Paár Attila érdekeltségébe tartozó Helikon felújítására szintén 4 milliárd forintot adott az állam.

(Kiemelt képünkön:Keszthely látképe, a parton Hullám, a Balaton és a Helikon (b-j) szállóval 2020. február 15-én. MTI/Varga György)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.