Mi lesz így Kasszás Erzsivel? Most az Auchan vett át egy CBA-t

2018. január 22., 14:14

Szerző:

Immáron hivatalos: a francia Auchan veszi át egy kőbányai CBA üzemeltetését – vette észre a két társaság bejelentését a Gazdasági Versenyhivatal weboldalán a 24.hu.

Bővebben: Dienes Zoltán, a központi CBA-cég, a CBA Kereskedelmi Kft. egyik nagytulajdonosa, egyben a felügyelőbizottság elnöke több éves időtartamra bérbe adja a budapesti, X. kerületi, az Újhegy Bevásárlóközpontban levő üzletét az Auchannak.

December elején híre ment, a CBA-alapító Baldauf László több boltját is bérbe adja a Lidlnek. Baldaufék ezt előbb fennhangon tagadták, de pár napra múlva már meg is kötötték az üzletet, miközben a folyamatot már előrevetítette, hogy Váci út 201. szám alatt addig üzemelő CBA-n már november közben egy Lidl-cégér lógott. A Lidl december 12-én tette közzé a listát, melyik az a hét CBA-üzlet, amelyet ők visznek tovább.

Később arról cikkezett a sajtó, hogy az Orbán-rajongóként is ismert milliárdos még több üzletétől akar megválni, (miközben arról beszélt hogy mennyire fontos a kiskereskedelemben a magyar részvétel). A CBA kommunikációs vezetője erre úgy reagált: csak a most átadott kőbányai boltról volt szó, és nincs tervben, hogy a vezetőség több tagja szisztematikusan leépítené érdekeltségét.