Mészáros Lőrinc nem vett részt a rendkívüli ülésen, ahol lemondását tárgyalták

2018. április 24., 19:26

Szerző:

Ma tartotta a felcsúti képviselő-testület rendkívüli ülését, ahol Mészáros Lőrinc lemondása volt a fő téma. Hiába várták fotósok, videósok és újságírók az ülésen,  a nemzet gázszerelője nem jelent meg. Búcsúlevelét az alpolgármester Mészáros László olvasta fel elcsukló hangon – írja az Index.

Fotó: Fotó: Népszabadság-archív/Kovács Klára

Az előterjesztésről végül nem is szavaztak, arra hivatkozva, hogy nem lehet nem elfogadni, kötelező érvényű dokumentumról van szó.

Az ülés után Mészáros László elmondta, hogy meglepte a lemondás, de nem rendítette meg. Nem izgul, mert többször helyettesítette már Mészáros Lőrincet. Az Orbán Viktorral való kapcsolatát firtató kérdésre is válaszolt. Falubelije a miniszterelnök, de nem a barátja. Komolytalannak tartja azt a kérdést, hogy vajon polgármesterként ő is olyan gyorsan vagyonosodik-e majd, mind hivatali elődje. A tervek szerint folytatják a munkát, az időközi polgármesteri választás dátumát még nem tűzték ki.

Mészáros Lőrinc április 20-án nyújtotta be lemondását személyi okokra hivatkozva, mert üzleti ügyeire akar koncentrálni. Már ki is jelölte utódját az alpolgármester személyében.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.