Mészáros Lőrinc kijelölte az utódját, akit véletlenül szintén Mészárosnak hívnak

2018. április 24., 11:54

Szerző:

Mészáros Lőrinc azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé. Az alpolgármester egyébként csak névrokona Mészáros Lőrincnek – írja a kormány üzemi lapja, a Magyar Idők. 

A lemondott polgármester szerint a település nagyon jó úton halad, óriási fejlődésen ment keresztül regnálása alatt, egy prosperáló, biztos lábakon álló települést ad át. A megvalósulás küszöbén álló terveik között szerepel még egy új bölcsőde és iskola felépítése, ebben is segít majd megválasztott utódjának.

„Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le! – fogalmazta meg lokálpatrióta hitvallását. – Minden erőmmel azon leszek, hogy támogassam az itt élőket, az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be. A Vál-völgyi fiatalok tanulását ösztöndíjjal segítjük, vissza nem térítendő támogatást nyújtunk nekik lakásépítésre, felújításra. Évente közel ötszázmillió forintot osztunk így szét. A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám – hangsúlyozta a leköszönő polgármester."

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondtt:  „Húszezer embernek adok munkát, megélhetést.

Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd"

– mondta a kormánylapnak.

Mészáros László nem csak az alpolgármestere, hanem a Puskás Akadémiában is fontos pozíciója van, konkrétan a Puskás Akadémia FC ügyvezetője, illetve az akadémiát működtető alapítvány műszaki igazgatója. Az azóta Mészáros Lőrinc kezébe került és bezárt Népszabadság 2013-ban írt arról, hogy Mészáros Lászlónak „korábban a Tatabányai Futball Club és a kazincbarcikai KBSC FC sportszervező cégben volt vezető tisztsége, majd idén februárban váltotta főnökét, a polgármestert, Mészáros Lőrincet a Puskás Futball Club Kft. ügyvezetői posztján.”

Mészáros László fia remekül szerepelt a trafikpályázatokon – tette hozzá mindehhez a 444.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.