Még mindig hiányzik 14 millió forint az Együttnek

2018. május 9., 22:54

Szerző:

Az Együtt április 10-én kezdett gyűjtésbe, és pár hét alatt összegyűjtötték tartozásuk nagy részét. Juhász Péter volt pártelnök kezdetben 150 millió forint kampánytámogatás visszafizetéséről beszélt, de a mai posztban már összesen 153 millió forint az összeg, amit vissza kell fizetnie a pártnak. Eddig kicsivel több mint 139 millió forint gyűlt össze, főként kis összegű, pár ezer forintos adományokból. Vagyis még mindig hiányzik majdnem 14 millió forint a tartozásukból.

A pártnak a tavalyi törvénymódosítás miatt kell visszafizetnie kampánytámogatását, mivel az április 8-i országgyűlési választásokon a párt nem érte el az egy százalékos küszöböt. A támogatás visszafizetéséért az öt elnökségi tag magánvagyonával felel. Akkor is, ha a választás után mindannyian lemondtak.

A Facebook-bejegyzést azzal az ellentmondással kezdik, hogy igaz ugyan, hogy a közmédiával szemben első fokon pert és ötmillió forintot nyert Juhász, de gyerekei jelenlétében fenyegetés is érte, mert egy kopasz férfi megfenyegette őt.

– Ha majd nem véd már a Tomi, akkor féljél –  mondta a férfi a politikusnak egy szlovák rendszámú S Mercedesből, utalva a börtönbüntetését töltő Portik Tamásra.

Juhász tervei szerint a megítélt ötmillió forintot is beteszi a hiányzó összegbe, azonban még egy évbe is beletelhet, amíg megkapja a sérelemdíjat. Feltéve persze, hogy másodfokon is megítéli a bíróság.

 

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.