Márki-Zay Péter: Lázár János még a fideszesek szerint is velejéig korrupt, de egyre kevesebben félnek

2018. április 19., 11:42

Szerző:

Nincsenek országos politikai ambíciói, és azt is megérti, hogy Lázár János félre akarja állítani, csakhogy a ebben a szándékban kockázat is rejlik a Miniszterelnökséget vezető, Hódmezővásárhelyen ugyanis nem szeretik,

arrogáns, bosszúálló ember, és még a  fideszesek szerint is velejéig korrupt

– állítja Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely független polgármestere a Magyar Narancsnak adott interjút, amelyben elmondja, hogy a megválasztása, február 25. óta sokan kevésbé félnek a városban, és rengetegen keresik meg az elmúlt 28 év minden sérelmével. Ami az április 8-i parlamenti választásokat illeti, szerinte ha nem  lett volna Hódmezővásárhely, akkor a Fidesz talán nem kapott volna kétharmadot, az ő győzelme ugyanis megijesztette a kormánypártot, amely ráébredt, hogy nagy erőket kell mozgósítania.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Márki-Zay Péter az interjúban beszél arról is, hogy országos politikai ambíciói nincsenek – szerinte magát csapná be, ha elhitetné, hogy négy hónap után kész az ilyesfajta szerepvállalásra –, felelőssége viszont van, mert ő azokat az ellenzéki pártoknak a szekerét tolta, amelyek képtelenek voltak összefogni. – A Fidesz jól szervezett, utaztatott, betelepített, és maga is meglepődött, hogy milyen jól sikerült mindez. Az ellenzéki pártok összefogásra képtelenek voltak, pedig megmutattuk nekik, hogy mennyivel több mandátumuk lenne, ha együttműködnének. Nem tették, mert minden pártban voltak, akik az együttműködés ellen dolgoztak vagy ostobaságból, vagy a Fidesszel való kollaboráció miatt” – mondta erről.   

– Lehet, hogy sokan a migránsoktól való félelmükben a Fideszre szavaztak, de hogy politikai nézeteik miatt listázzanak tanárokat, doktorokat, taxisokat, azt az emberek nem tűrik 

– fűzte hozzá.  Azt még nem látja, hogy felemelkedőben lenne egy új, parlamenten kívüli ellenzéki erő, de igény lenne rá.  Mesélt egy szívszorít esetről is, egy közmunkás nő fordult hozzá segítségért, aki havi 44 ezer forintot keres, és amelyből 14 ezer a szociális bérlakás, és most, a  fia ballagása és egíy kirándulás miatt még 21 ezret kellene kifizetnie. 

Az ember ilyenkor érzi, hogy mindjárt a zsebébe nyúl, és ad neki 20 ezret, de ez tilos. Tapasztalatból tudom

– mondja. A nőt végül lekísérte a népjóléti irodára. Három hónap haladékot sikerült kiharcolnia neki.

A politikust az interjúban megkérdezték arról a nagy felhördülést kiváltó kijelentéséről is, amely szerint aki besétál Hódmezővásárhelyen a helyi kórházba. – Erős megfogalmazás volt, de sajnos tényszerű – nyomatékosította, hozzáfűzve, hogy nem az orvosokat és a nővéreket sértette meg.