Már meg is bukott a 23-i közös ellenzéki tüntetés | Netrix Media Systems

Már meg is bukott a 23-i közös ellenzéki tüntetés

2017. október 12. 20:58

Nagy, közös ellenzéki tüntetést hirdetett a Közös Ország Mozgalom nevében Gulyás Márton. Közleménye szerint nyolc ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Lehet Más a Politika (egyeztetés alatt), a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért – és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását.

Maga a tüntetés október 23-án 16.30-kor a Kossuth téren lesz. A cél, hogy az ott lévő pártok és civilek „közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt”. A vezérszónok Gulyás Márton lesz.

A Momentum később közölte: csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. „Azért kötjük ehhez a feltételhez a részvételünket, mert számunkra ez az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól.”

Csakhogy az LMP nem vesz részt a közös tüntetésen. Ezt Hadházy Ákos társelnök az ATV Fórum című műsorában jelentette be.