„Magyarországon nincs gond a médiaszabadsággal”

– hazudta Kovács Zoltán a BBC-nek.

2017. november 15., 16:22

Szerző:

A BBC Világszolgálatának rádiója a magyarországi és a lengyelországi politikai folyamatokról készített kétrészes riportot. A kedd esti első rész Magyarországgal foglalkozott Európa illiberális demokratái: Magyarország címmel.

A riportban – amelynek az eleje főleg a Népszabadság politikai okokból történő bezárásával és a sajtószabadság magyarországi helyzetével foglalkozik – megszólaltatták Kovács Zoltánt is azzal kapcsolatban, hogy csökkent-e a magyar sajtószabadság, és mi a helyzet azzal, hogy Orbán körei szisztematikusan felzabálták a magyar sajtó nagyját. A kormányszóvivő azt állította:

„Magyarországon nincs gond a médiaszabadsággal”, „a médiatájkép nagyon élénk”, és „valószínűleg ez volt a legrosszindulatúbb politikai környezet, amiben egy kormánynak működnie kellett az elmúlt hét évben”.

Fotó: Marjai János/MTI

Arra a felvetésre, hogy a BBC-nek nyilatkozó egyes szakértők szerint Orbán Viktor barátai ellenőriznek sok magyar médiatársaságot, Kovács Zoltán azt mondta: „Az nem volt probléma, amikor az ő barátaik ellenőrizték a magyar média nagyját.” Újra elmondta, hogy a médiában megfogalmazódó üzeneteket és bírálatokat szemlélve nagyon élénk, nagyon aktív, szabad médiatájkép bontakozik ki – írja a 444.